De vijf rijkste koks ter wereld

Geschreven door Niels op

5. Rachael Ray – $75 miljoen
Rachael Ray
Rachael Ray is een tv-persoonlijkheid uit Amerika. Ze is vooral bekend om haar simpele recepten die je binnen 30 minuten of minder klaar kunt maken. Ray heeft diverse televisieshows gehad die vooral in Amerika bekend zijn zoals: ‘Rachael Ray’s Tasy Travels’ en ’30 Minute Meals’. Ze heeft ook diverse kookboeken geschreven en heeft haar eigen magazine. Het vermogen van Rachael Ray wordt geschat op $75 miljoen.

4. Wolfgang Puck – $75 miljoen
Wolfgang Puck
Wolfgang Puck is één van de meest gewaardeerde en gerespecteerde koks in de wereld. Hij is geboren in Oostenrijk maar heeft zijn successen geboekt in Amerika. Vandaag de dag heeft hij 20 restaurants, een catering service en 80 Wolfgang Puck Expresses. Wolfgang Puck Expresses zijn laagdrempelige restaurants met de favoriete gerechten van Wolfgang Puck tegen zeer betaalbare prijzen. Daarnaast heeft hij nog een eigen lijn met kookproducten. Zijn vermogen wordt geschat op $75 miljoen.

3. Gordon Ramsay – $175 miljoen
Gordon Ramsay
Op de derde plek staat Gordon Ramsay. Hij is naast zijn kookkunsten vooral bekend vanwege zijn licht ontvlambare karakter. De in Schotland geboren Ramsay bezit vier sterrenrestaurants waarvan restaurant Gordon Ramsay in London de bekendste is. Naast het runnen van zijn restaurants houdt Ramsay zich bezig met consultancy en heeft hij diverse televisieprogramma’s over koken. Denk hierbij aan Master Chef en Hell’s Kitchen. In 2013 is hij ingewijd in de “Culinary Hall of Fame”. Het vermogen van Gordon Ramsay is geschat op $175 miljoen.

2. Paul Bocuse – $185 miljoen
Paul Bocuse
Paul Bocuse is de oudste kok op deze lijst. Hij is op dit moment 90 jaar oud. Bocuse wordt gezien als een van de grootste koks uit de 20e eeuw. Hij staat bekend als ambassadeur van de “nouvelle cuisine”, de nieuwe keuken. Zijn bekendste gerecht is de truffelsoep die hij maakte voor president Valéry Giscard d’Estaing. Hij kreeg van Giscard d’Estaing de grootste onderscheiding voor zijn truffelsoep. Het restaurant van Bocuse, Auberge du Pont de Collonges, is één van de weinige restaurants in Londen met drie Michelinsterren. Het vermogen van Bocuse bedraagt naar schatting $185 miljoen.

1. Jamie Oliver – $400 miljoen
Jamie Oliver
Jamie Oliver is de rijkste en de jongste chef-kok op deze lijst. Hij is geboren in 1975 in Engeland. Jamie Oliver is bekend van zijn televisieprogramma’s, kookboeken en zijn campagne voor betere voeding en voorlichting over voeding voor kinderen. Daarnaast zet hij zich in voor kansarme jongeren en helpt hij ze aan een baan in zijn restaurantketen Fifteen. Het vermogen van Jamie Oliver wordt geschat op $400 miljoen.

Bron: Therichest.com

Gepubliceerd in Kennisbank
Waardering:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Loading...