Even voorstellen: Freek

Geschreven door Niels op

Wie ben je?
Ik ben Freek Russchenberg, 26 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Pauline in Alphen aan den Rijn.

Wat zijn je hobby’s?
Ik heb een hele leuke groep vrienden waarmee we regelmatig samenkomen. Lekker eten, goed glas wijn en goede gesprekken, daar vul ik het liefst mijn vrije dagen mee. Verder trek ik er graag samen met mijn vriendin op uit om nieuwe culturen, stranden en eetgewoontes te leren kennen. Nederland is een fantastisch maar klein land en de wereld heeft nog zoveel meer te bieden.

Heb je ervaring in de horeca?
Het grootste gedeelte van mijn jeugd heb ik in de horeca gewerkt in Alphen aan den Rijn. In een periode van 8 jaar heb ik bij verschillende horecagelegenheden gewerkt zoals kroegen, restaurants en grandcafe’s. Terugdenkend aan die tijd heeft mij dat gevormd tot wie ik nu ben. Ik denk dat de horeca een goede invloed kan uitoefenen om iemands persoonlijkheid. Je wordt er een echte teamspeler van, leert wat hard werken is en hoe je iedereen altijd de beste service kan verlenen. Daarnaast, wat misschien nog wel het belangrijkste is, je leert altijd te blijven lachen!

Heb je ervaring met sales?
Tijdens mijn periode in de horeca ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met sales. Denk hierbij aan dat extra flesje wijn verkopen aan tafel. Op mijn 20ste heb ik de horeca voorlopig vaarwel gezegd en ben ik in de fondsenwerving terecht gekomen. De eerste jaren als werver van verschillende goede doelen, de laatste twee jaren als vestigingsmanager. De ervaringen uit de horeca kon ik goed gebruiken tijdens deze werkzaamheden. Als werver moet je altijd scherp zijn, snel kunnen schakelen, niet willen opgeven en altijd blijven lachen. Als vestigingsmanager was ik verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van een vestiging. Hierin gaf ik leiding aan een groep jongeren. Mijn rol was om alle voorwaarden te scheppen zodat het overige personeel optimaal kan renderen.

Wat vind je zo leuk aan de horeca?
De horeca is naar mijn idee de ideale ontmoetingsplek voor mensen zodat ze even kunnen genieten van het leven. Wat ik verder zo leuk vind is dat de horeca voor iedereen is. Er is zoveel diversiteit dat er altijd wel ergens een horecagelegenheid is dat bij je past. Dat is ook hetgeen wat wij bij Op Woensdag willen realiseren; iedereen opnieuw kennis laten maken met de horeca op een ongedwongen en laagdrempelige manier.

Wat ga je precies doen bij Op Woensdag?
Sinds juni 2016 ben ik in dienst bij Op woensdag als accountmanager. Mijn taak is voornamelijk om zoveel mogelijk nieuwe restaurants te vinden die mee willen doen aan het concept dat wij aanbieden. Verder ben ik het eerste aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten. Dus mochten er vragen zijn of is de kans groot dat horecaondernemers mij als eerste te spreken krijgen.

Ga je zelf vaak uit eten?
Ik ga minimaal 2 keer paar maand uit eten op woensdag en daarnaast nog regelmatig op andere dagen. De samenstelling waarmee ik buiten de deur eet kan iedere keer weer verschillend zijn. Soms alleen met mijn vriendin, dan weer met vrienden, collega’s of familie. Ik haal veel plezier uit het proeven van nieuwe gerechten en dranken met mensen die mij dierbaar zijn. Het concept van Op Woensdag leent zich hier ideaal voor omdat ik elke keer in aanraking kom met horecaondernemers die totaal iets anders aanbieden en hun geheel eigen kijk hebben op de horeca.

Heb jij zelf een vraag aan Freek of wil je hem wat zeggen? Laat het hieronder weten in een reactie!

Gepubliceerd in Opwoensdag
Waardering:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Loading...