De lekkerste alcoholvrije biertjes van 2017

Geschreven door Niels op

Alcoholvrij of alcoholarm bier is perfect als je de BOB bent, even geen zin hebt in alcohol of als je bijvoorbeeld een kindje op komst hebt. Welk alcoholvrij biertje is nou eigenlijk de lekkerste? En kun je eigenlijk dronken worden van alcoholvrij bier?

Alcoholvrij bier betekent niet perse dat er geen alcohol in zit. Ook bieren met een laag alcoholpercentage wordt alcoholvrij bier genoemd. Wist jij dat? In Nederland mag alcoholvrij bier 0,1% alcohol bevatten. In andere landen ligt deze grens hoger. In Spanje is dit 1% en Italië en Frankrijk hanteren een grens van 1,2%. Aanzienlijk hoger dus. Ook mogen buitenlandse bieren (brouwerijen) een hoger percentage hanteren bij de verkoop in Nederland. Let hier dus op als je een alcoholvrij biertje besteld.

Effect van alcoholvrij bier
Er is getest dat zelfs na het drinken van 2 literbier met 1% alcohol, er gedurende een observatieperiode van 2 uur geen promillage boven de toegestane hoeveelheid is gemeten. Je kan dus nog ongestraft in de auto stappen. Met Nederlands alcoholvrij bier van maximaal 0,1% bereik je een te hoog promillage pas na het drinken van een bijna onhaalbare hoeveelheid bier. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je dronken wordt van het drinken van alcoholvrij bier waar toch nog een klein percentage alcohol in zit. Voor de vrouwen die in de borstvoedingsperiode zitten: onderzoek naar alcoholvrij en –arm bier gebruik bij borstvoeding wijst uit dat zelfs na 6 glazen er nauwelijks of zelfs geen sporen van alcohol wordt aangetroffen in de moedermelk. Een ander aspect van alcoholvrij bier is dat er aanzienlijk minder suikers inzitten dan bijvoorbeeld frisdrank. Daarnaast bevat het ook veel bouwstoffen als calcium, fosfor, magnesium en is het talrijk aan vitamines. Een leuke bijzonderheid is dat het ook een isotonische (snelle aanvulling van energie in het lichaam) functie heeft. Om deze reden wordt het regelmatig door sporters gedronken om het herstel te bevorderen.

Top 5 alcoholvrij bier van Op Woensdag

Voor wie deze zomer van een alcoholvrij biertje wilt genieten heeft een ruime keuze in de schappen. Alcoholvrij bier is steeds populairder aan het worden en veel grote biermerken doen daarom hun best om de lekkerste bier te ontwikkelen. Het gevolg is een reusachtige toename in het aanbod van alcoholvrije bieren. Weet je niet welke je moet kiezen? Niet getreurd, Op Woensdag heeft de lekkerste vijf op een rijtje gezet voor je.Stephaner Hefeweissbier

1. Weihenstephaner Weissbier

Een weizenbier (ongefilterd blond bier) met 0,5% alcohol in de fles. Het is zoals de naam al doet verklappen een Duits biertje. Het is een frisse en toch licht bittere smaak dat de Weihenstephaner zo lekker maakt. Voor een fles van een halve liter betaal je zo rond de €1,60 in de supermarkt, maar dan heb je ook wel een heel lekker biertje. De smaak is zo goed dat je bijna niet door hebt dat er maar 0,5% in zit, daarom krijgt dit biertje de eerste plek.

Heineken 0.0

2. Heineken 0.0%

Een nieuw biertje dat alleen voorlopig alleen nog maar in Nederland te koop is. De 0.0% van Heineken heeft twee jaar op zich laten wachten, maar het was het wachten waard. Het heeft een rijke en volle smaak. Het bier is fris en heeft een licht moutig accent erin, het lijkt daarbij ook een fruitige afdronk te hebben. De kwaliteit die je van Heineken gewend bent komt in deze 0,0% zeker naar voren en daarom staat deze op nummer 2.

Bavaria 0.0

3. Bavaria 0.0%

Dit is een bekende 0,0% van Nederland. Veel op tv voorbij zien komen en daardoor toch maar eens geprobeerd. Het is net als die van Heineken een fris en licht moutig biertje, deze heeft dan weer zijn eigen draai eraan. Bavaria 0,0% koop je in de supermarkt voor ongeveer €0,90. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Een leuke bijzonderheid is dat het gebrouwen is met bronwater wat natuurlijk bijdraagt aan de frisheid van het bier.

Krombacher Radler Alcoholvrij

4. Krombacher Radler Alcoholvrij

Dit is een heerlijke frisse combinatie van alcoholvrij bier en citroenwater. Deze alcoholarme radler bevat maar 0,5% alcohol. Krombacher is een van de grootste brouwerijen van Duitsland en weet hoe je bier moet brouwen. Mocht je een heerlijke verfrissing zoeken in je alcoholvrije bier dan is dit een heerlijke keuze. Daarom de vierde plek voor Krombacher Radler Alcoholfrei.

Lindeboom 0.5

5. Lindeboom 0.5%

Een nieuw biertje van Lindeboom met maar 0,5% alcohol. Een heerlijke biertje waarbij de volle smaak van pilsener bewaard is gebleven. Een echt bierig karakter dus. Het is een heel soepel biertje die het naar onze verwachting heel goed gaat doen deze zomer. Hij is pas net uit dus een mooie reden om hem een keer te bestellen. Lindeboom is vooral onder de rivieren een bekend biertje, in de randstad is dit merk wat minder bekend. Lindeboom heeft in 1996 het predicaat van Hofleverancier heeft gekregen.

Wat is jouw favoriete alcoholvrije biertje?

Gepubliceerd in Horeca Nieuws
Waardering:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Loading...