Terug van weggeweest…

Geschreven door Mark van den Broek op

Terug van weggeweest? Kan je hier dan niet meer genieten? Echt wel!

Het is er weer een van de velen, de woensdag! Je bent net terug van wintersport en de kantoorgrapjes vliegen je nu al weer om de oren en een lollige collega vraagt direct of je zaagmans al rond hebt zien lopen om de week doormidden te zagen. De baas komt vervolgens ook weer klagen over een mailtje dat je eigenlijk zou versturen maar waar je weer net even geen tijd voor hebt gehad omdat je op vakantie bent geweest. Al met al druk druk druk en er staat weer een hoop werk op je te wachten, tijd voor genieten zit er dus even niet meer in.

Na je drukke derde werkdag rijd je naar huis in de file en op het moment dat je thuiskomt zit je vriend of vriendin al lekker op de bank met een biertje of wijntje in zijn of haar hand voor de televisie. Maar is er gekookt, hoooo maaarrr. Vet irritant want nu sta jij weer voor het feit om te moeten koken. Dan is de vraag nog: Wat ga je koken en heb ik überhaupt wel iets in huis? 

In het buitenland gaat dat heel anders, daar wordt er op woensdag gewoon niet gekookt en slapen ze ook gewoon nog even in de middag. Geen problemen of zorgen aan je kop!  Een hele andere cultuur heerst daar waarbij mensen toch even kiezen voor de kwaliteit van het leven.

Ook hoor ik mensen hier in Nederland weleens zeggen: “Goh Inge, wat was het toch lekker hé op wintersport, heerlijk gegeten en iedere middag afgesloten met een heerlijk drankje in dat lekkere zonnetje. Maarja, nu weer terug in Nederland het harde leven is weer begonnen!” Mijn eerste gedachte is dan altijd:” kunnen we hier in Nederland dan niet genieten?” Er is toch niets beters om er even onbezorgd tussenuit te gaan. Vervolgens heb je donderdag en vrijdag op de planning staan en dan begint het feest alweer! Namelijk het weekend.

Dus Dames, heren….. mijn tip is dan ook als volgt: ga eens lekker op pad op die fantastische woensdag en breek de week! Uit eten of andere leuke dingen doen is zo relaxed en genieten! Echt waar, probeer het eens. Mocht je mijn tip opvolgen zouden wij het super leuk vinden als je ons tagt met @opwoensdag.nl

Groetjes van Mark,

Levensgenieter van OpWoensdag

Gepubliceerd in Nieuws Opwoensdag
Waardering:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Loading...